Кава Mexico Montecristo 250 гр

Escobar Coffee roasters
specmonte
230,00
грн.

Вага: 250 гр

Спосіб приготування: AeroPress

Спосіб приготування: V60

Спосіб приготування: Фільтр

Спосіб приготування: Чашка

Більше про Mexico Montecristo
Як готувати смачну каву вдома

Більше про Mexico Montecristo

Регіон:Chiapas 
Різновид арабіки:Tipica, Bourbon lavado 
Метод обробки: Митий
Смаковий профіль: Біле вино з нотками абрикоса,дині, та цитрусу.

Як готувати смачну каву вдома


Ми приготували декілька рецептів домашнього приготування кави, ділимось пропорціям, щоб ви могли насолоджуватись смачним кавовим напоєм вдома 😉

  • Джезва / Турка
Обсмаження: на (свій) смак
Співвідношення: 1:19 (20 г кави на 180 мл води)
Помел: дрібний
  1. Взяти необхідну кількість кави.
  2. Засипати мелену каву у джезву, щільно та рівномірно.
  3. Залити питну воду до точки звуження джезви та поставити на плиту з середнім вогнем. 
  4. Зняти з плити джезву, коли кава підніметься до верху та перемішати.
  • Френс-прес
Обсмаження: на (свій) смак
Співвідношення: 1:15 (33 г кави на 500 мл води)
Помел: трохи більше цукрового піску
  1. Підготувати воду з температурою 92-95 ºС.
  2. Засипати необхідну кількість кави у френч-прес, зафіксувати час на таймері.
  3. Залити каву водою, перемішати, накрити плунжером та залишити на 5-6 хвилин. 
  4. Повільно опустити плунжер до самого дна.
  5. Перелити напій в інший посуд, щоб зупинити екстракцію.
  • Мока / Гейзер
Обсмаження: на (свій) смак
Співвідношення: в залежності від розміру аксесуару
Помел: між еспресо то френч-пресом 
  1. Розкрутити моку та залити воду до клапана безпеки, не вище.
  2. Засипати каву у фільтр до верху та встановити на моку, прикрутити до верхньої частини. 
  3. Поставити на вогонь із закритою кришкою.
  4. Зняти з плити, коли мока почне фиркати.
  5. Одразу перелити каву в чашку, щоб зупинити процес екстракції.
  • Пуровер / V 60
Обсмаження: на (свій) смак
Співвідношення: 1:18 (20 г кави на 360 мл води)
Помел: грубий
  1. Змочити фільтр водою та злити воду.
  2. Насипати каву у фільтр, зробити попередню екстракцію покривши каву водою.
  3. Почекати 30-40 секунд і круговими рухами долити воду, рухаючись від бортиків у центр. 
  • Кемекс
Обсмаження: на (свій) смак
Співвідношення: 1:17 (30 г кави на 540 мл води)
Помел: грубий
  1. Рясно змочити фільтр горячею водою та злити воду через носик не виймаючи фільтр.
  2. Засипати каву на дно фільтра, зрівнявши кавовий шар легким струшуванням кемекса.
  3. Зафіксувати чат та обережно змочити верхні шари кави невеликою кількістю води (100-120 мл.), щоб почати процес попередньої екстракції.
  4. За 30 секунд долити весь обсяг води круговими рухами.
  5. Обертати кемекс, щоб прибрати залишки кави на стінках фільтра.
  6. Збовтати кемекс, щоб наситити напій киснем.
  7. Розлити каву по чашках.
  • Еспресо 
Обсмаження: на (свій) смак
Співвідношення: 1:2 (10 г кави на 20 мл води)
Помел: такий, за якого за 20-22 секунди з 10 грамів кави можна отримати 20 г еспресо.
  1. Перевірити чистоту кавоварки, це впливає на смак.
  2. Обрати тиск води від 8,2 до 9 атмосфер.
  3. Виставити температуру 93-95 ºС.
  4. Засипати каву у холдер, розрівняти темпером.
  5. Увімкнути пролив.
  6. Вимкнути за 23-30 секунд.
  • Аеропрес 
Обсмаження: на (свій) смак
Співвідношення: 1:13 (20 г кави на 260 мл води)
Помел: трохи грубіший ніж на еспресо
  1. Встановити та змочити фільтр.
  2. Поставити аеропрес догори ногами та засипати каву.
  3. Залити воду та перемішати.
  4. Встановити кришку з фільтром.
  5. Залишити на 1 хвилину. 
  6. Перевернути, продавити воду через каву в чашку.
Пропозиції для Вас
Click to order
Ваше замовлення:
Total: 
Як до Вас звертатись?
Ваш e-mail
Номер телефону
Промокод
Введіть ваш промокод на знижку.
Payment method
Для підтвердження замовлення з Вами зв'яжеться наш менеджер.
Made on
Tilda